Μεταρρύθμιση, Πρόληψη και Τεχνολογία της Υγείας στην ατζέντα του CNN Insights

H Μεταρρύθμιση, η Πρόληψη και η Τεχνολογία της Υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο του CNN Insights που διοργάνωσε CNN Greece σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τη Δευτέρα 22 Απριλίου. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ενώ ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασε τα σχέδια δράσης του Υπουργείου Υγείας για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στο πρώτο πάνελ της εκδήλωσης συζητήθηκε η αξία της υγείας, της πρόληψης, της πρόσβασης στην καινοτομία αλλά και της ιατρικής τεχνολογίας. Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του ΕΚΠΑ & Ακαδημαϊκός Συντονιστής ΜΒΑ, Γιάννης Υφαντόπουλος, ο Διευθυντής Επιστημονικών Θεμάτων της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Μάρκος Ολλανδέζος, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος Νίκος Δέδες, και ο Head Market Access της ΒΙΑΝΕΞ κ. Ισίδωρος Κουγιουμτζόγλου.

Το δεύτερο πάνελ επικεντρώθηκε στην αξία της πρόληψης, καθώς και στις διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις για διάφορα νοσήματα, με στόχο την αύξηση της ποιότητας ζωής. Στη συζήτηση συμμετείχαν, ο Δρ. Αλέξανδρος Λέκας, χειρουργός ανδρολόγος ουρολόγος, ο Δρ. Χάρης Σπυρόπουλος, Γενικός Χειρουργός, διευθυντής στη Γ΄ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Metropolitan General, ο Χρήστος Λούμπιας, μαστολόγος, χειρουργός μαστού, επιστημονικός υπεύθυνος στα ιατρεία μαστού Αθήνας, Κηφισιάς και Περιστερίου του Ομίλου Affidea, η Καλλιόπη Καλαϊτζή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Lifstyle Medicine στο ΠΓΝ «Αττικόν» και ο Γεώργιος Γούνναρης, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής Seneca Medical Group.

Η κυρία Ευαγγελία Κοράκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Κλινικών – HACRO και πρόεδρος της CORONIS, έκλεισε την εκδήλωση αναφερόμενη στη σημασία των κλινικών μελετών και το ρόλο τους στην ενίσχυση της οικονομίας, της έρευνας και της αγοράς εργασίας. Η εκδήλωση προβλήθηκε μέσω live streaming στη σελίδα του CNN.gr.