CNN GREECE   200 YEARS - HELLAS, HISTORY & HERRITAGE

Το CNN Greece τιμά την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με ένα ειδικό αφιέρωμα στον αγώνα και τη σημασία του στην ιστορία της Ελλάδας.

Το ειδικό αφιέρωμα «200 Υears - Hellas, History & Heritage», αναλύει όλες τις πτυχές της περιόδου που καθόρισε όχι μόνο το μέλλον της χώρας, αλλά γενικότερα, τη γεωπολιτική εξέλιξη και την ιστορική πορεία της γενικότερης γεωγραφικής περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όλο το υλικό της εκτενούς έρευνας φιλοξενείται σε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα & ξεδιπλώνεται μέσα από έξι ενότητες με πλούσιο περιεχόμενο, διαδραστικούς χάρτες, timelines, infographics και video παρουσιάζοντας τομείς σταθμούς της Επανάστασης και του ξεκινήματος του ελληνικού κράτους.

Το CNN Greece αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες που βοήθησαν στην επιτυχία αυτού του Αγώνα, τόσο στα πεδία των μαχών, όσο και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής και της πολιτικής, όπου και αν απαιτήθηκε. Με τη συνδρομή επιστημόνων, στέκεται στην επίδραση των γεγονότων αλλά και στο υπόβαθρο που προκάλεσε την εξέλιξή τους και αναπτύσσει ένα αφιέρωμα που καλύπτει όλες τις πτυχές του ιστορικού γεγονότος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ως αφετηρία του ελληνικού κράτους και της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το αφιέρωμα του CNN Greece τιμά με άρθρο του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και πλήθος προσωπικοτήτων από τους χώρους της επιστήμης, της τέχνης, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού εν γένει.